Afsluiting kinderboekenweek op stations Utrecht en Den Haag groot succes

De afsluiting van de Kinderboekenweek was zondag een groot succes. In de stationshal op zowel Utrecht Centraal als Den Haag Centraal stond vandaag een ‘pratende boekenkast’ voorzien van duizenden kinderboeken. Kinderen die een uitgelezen boek meenamen, konden dat ruilen voor een nieuw boek of een boek van een ander kind.

Kinderboekenschrijvers Jozua Douglas (auteur Kinderboekenweekgeschenk 2018), Milja Praagman (auteur en illustrator Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018), Geert-Jan Roebers, Gerard van Gemert en Bette Westera lazen verhalen voor op de twee stations in een speciale mini-voorleescoupé voor de kleintjes. Ook NS-conducteurs, waaronder John Piqué en zijn vriend Romano Strang, waren van de partij om voor de kinderen voor te lezen. Met dit evenement wil de NS wil op deze manier lezen stimuleren en zoveel mogelijk kinderen blij maken met boeken die anders niet meer worden gelezen.

Een deel van de boeken die aan het einde van de dag over zijn, komt in het StationsBoekWisseltje van Utrecht te staan. Het StationsBoekWisseltje is een gezamenlijk initiatief van NS en Kinderzwerfboek, speciaal voor kinderboeken. Het wisseltje is de kleine variant van de StationsBoekWissel: De boekenkast op station Utrecht Centraal waar reizigers boeken kunnen ruilen. Vanaf aanstaande maandag staat het StationsBoekWisseltje naast haar grote broer op de eerste verdieping van station Utrecht Centraal. De overige boeken gaan rechtstreeks naar Kinderzwerfboek.

Foto: Treinenweb

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb