Gemeente neemt maatregelen bij gevaarlijke overweg Scheemda

De gemeente Oldambt heeft tijdelijke maatregelen genomen bij de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Vogelzangsterweg in Scheemda. Op 13 augustus vond daar een ongeluk plaats waarbij een 78-jarige Scheemder om het leven kwam.

De borden zijn een eerste maatregel om de spoorwegovergang veiliger te maken, aldus de gemeente. Deze geven aan dat de overweg onder bestemmingsverkeer valt, en dat alleen landbouwvoertuigen en fietsers de overweg mogen gebruiken. Omdat deze weg over het spoor onder particulier eigendom valt, en omdat er vaak sluipverkeer overheen rijdt, zal de gemeente controleren of het verbod wordt nageleefd. Hiervoor zullen er sensoren in het wegdek worden aangebracht die zullen meten wat voor voertuigen er op welke momenten langskomen. Ook is er een bord geplaatst die aangeeft dat de route een 'doodlopende weg' is.

Voor verdere maatregelen om de overgang te beveiligen zijn de gemeente, spoorbeheerder Prorail en andere belanghebbenden nog in gesprek. ProRail zelf ziet de overweg graag beveiligd worden of verdwijnen.

Foto: Gemeente Oldambt
Foto: Gemeente Oldambt