Onweer legt treinverkeer Utrecht - Hilversum plat

Het treinverkeer op het traject Utrecht - Hilversum ligt de hele ochtend stil door een blikseminslag. Vanmorgen sloeg de bliksem bij Hilversum in, waarna het treinverkeer tot stilstand kwam. Enkele treinen strandden en er ontstond chaos op de stations aan het traject.

Er rijden volgens de NS en spoorbeheerder ProRail zeker tot 13.00 uur helemaal geen treinen. Ook de spoorbomen bij station Hilversum Sportpark zouden niet meer werken. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat blikseminslagen "heel verraderlijk kunnen zijn".

De blikseminslag vond rond 8.30 uur plaats. Het was op dat moment erg druk vanwege de spits. Veel reizigers raakten gestrand op stations en treinen.

Reizigers wordt aangeraden om de actuele vertrektijden in de gaten te houden. Er rijden stopbussen tussen Utrecht Overvecht, Hollandsche Rading, Hilversum Sportpark en Hilversum.

Het KNMI had voor de provincies Zuid- en Noord-Holland en Utrecht code geel afgegeven vanwege de hevige onweersbuien.

Ook in Amersfoort kwam de regen met bakken naar beneden. Zo liep volgens twitteraar Hemkes de voetgangerstunnel bij Amersfoort Schothorst onder water.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay