ProRail gestart met bouw van onderdoorgang Goes

Automobilisten en verkeersdeelnemers in Goes hoeven begin 2020 niet meer te wachten voor de spoorbomen van de spoorwegovergang aan de Van Hertumweg. Vorige week donderdag is er een start gemaakt met de bouw van een nieuwe onderdoorgang.

De onderdoorgang bij de Van Hertumweg ligt vlakbij het het bus- en treinstation. Onder het spoorviaduct komen twee rijstroken te liggen voor autoverkeer, met aan één zijde een verhoogd gelegen fiets- en voetpad. Daarnaast komt er aan één zijde een hoger gelegen dubbelzijdig fiets- en voetpad. Op het viaduct zelf komen drie sporen te liggen met aan één kant een fietspad.

De bouw van de onderdoorgang

De bouw van de onderdoorgang zal ongeveer 1,5 jaar in beslag nemen. Er zullen hierbij drie momenten zijn dat het treinverkeer een weekend tijdelijk zal worden stilgelegd tussen Goes en Middelburg: In de herfstvakantie en twee in de eerste helft van 2019. Als alles loopt volgens plan wordt de onderdoorgang begin 2020 opgeleverd. Liefhebbers kunnen op een webcam de ontwikkelingen volgen.

Geluidsschermen

Gelijktijdig met de bouw van de onderdoorgang worden er bij de Van Hertumweg ook nog geluidsschermen geplaatst. Langs andere delen van de spoorlijn langs Goes is dit al gebeurd. De schermen zullen 1 tot 2 meter hoog worden en sluiten aan op de reeds geplaatste schermen.

Afbeelding: ProRail
Afbeelding: ProRail