Komende week werkzaamheden tussen Almelo en MariŽnberg

Tussen Almelo en Mariënberg worden vanaf aanstaande maandag werkzaamheden uitgevoerd aan het spoor. ProRail past op verschillende plaatsen schouwpaden en spoorbermen aan en ook worden enkele spoorstaven vernieuwd. Ook wordt de hellingbaan bij station Vroomshoop minder steil gemaakt.

In verband met deze werkzaamheden is er vanaf maandag 27 augustus tot en met zondag 2 september geen treinverkeer mogelijk.

De werkzaamheden starten in de nacht van zondag op maandag. Er wordt op verschillende plaatsen gewerkt. Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden en zijn vooraf per brief geïnformeerd.

Aanpassingen

Om het onderhoud aan het spoor beter uit te kunnen voeren worden op diverse locaties de schouwpaden aangepast en bermen opgeschoond en opgehoogd. Ter hoogte van de overweg bij bedrijvenpark Twente worden de spoorstaven vervangen, zodat het spoor in goede conditie blijft.

Bij station Vroomshoop gaat de hellingbaan op de schop. Deze wordt minder steil gemaakt zodat het perron nog beter toegankelijk moet worden voor mindervaliden en reizigers met kinderwagens.

Reisadvies

Door de werkzaamheden rijden er vanaf maandag tot en met zondag geen treinen tussen Almelo en Mariënberg. De vervoerder zet alternatief vervoer in. Tussen Mariënberg en Hardenberg is de dienstregeling aangepast. ProRail en NS adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Archieffoto: Treinenweb
Archieffoto: Treinenweb

Bron: ProRail