Politie: "Geen terroristisch dreigement in Tilburg"

De vier mannen, die zondagavond op station Tilburg aangehouden werden naar aanleiding van een bommelding en een verdachte situatie, zullen zo spoedig mogelijk in vrijheid gesteld worden. Uit een onderzoek van de politie is gebleken dat er geen sprake is van een strafbaar feit. Eerder was er nog sprake van een terroristisch dreigement.

Zondagavond kreeg de politie een melding binnen van een verlaten koffer in een trein die het station Tilburg in reed. In dezelfde meldingen werd gesproken van betrokkenheid van vier mannen. Hierop besloot de politie in actie te komen omdat de veiligheid op het station mogelijk in het geding zou zijn.

Aanhouding

Het station en een gedeelte van de trein werden ontruimd en specialisten van de politie kwamen ter plaatse. Op aanwijzing wisten agenten onder leiding van een arrestatieteam vier verdachten aan te houden voor hun mogelijke betrokkenheid bij de verlaten koffer. Explosievenexperts onderzochten de trein maar vonden geen explosieven.

Geen strafbare feiten

Het viertal heeft vannacht in de cel gezeten en maandagmorgen hebben er diverse verhoringen plaatsgevonden. Uit dit onderzoek is gebleken dat er hier geen sprake is van een strafbaar feit. Na overleg met de Officier van Justitie is daarom besloten deze mannen, die dus geen verdachten meer zijn, zo spoedig mogelijk in vrijheid te stellen.  

Archieffoto: Politie.nl
Archieffoto: Politie.nl

Bron: Politie