Treinverkeer Zwolle - Meppel gehinderd door gebroken bovenleiding

Zondagmiddag rond 14:30 uur is de bovenleiding tussen Zwolle en Meppel beschadigd geraakt. Een delen van de bovenleiding is hierbij naar beneden gekomen. Volgens ProRail is de bovenleiding over een lengte van ongeveer een halve kilometer naar beneden getrokken door een trein. Het treinverkeer is enige tijd stilgelegd, maar inmiddels rijden deze al over het andere spoor.

Een van de intercity-treinen zou met een defecte stroomafnemer zijn gestrand, en de reizigers werden na een anderhalf uur geëvacueerd uit de trein.

De verstoringen kunnen de rest van de dag nog aanhouden. ProRail is momenteel aan het werk om de schade te herstellen.

Voorstelling 'Reuzen van Royal de Luxe'

De wereldberoemde voorstelling De Reuzen van Royal de Luxe was drie dagen lang  te zien in Leeuwarden, als onderdeel van de Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Zondag vind de laatste uitvoering plaats. vanwege de verstoring zijn ereen hoop bezoekers in Leeuwarden die enige tijd gestand zijn. Een precieze aantal bezoekers is er niet, maar de gemeente schat  dat het er 150.000 zullen zijn.

Mensen die de drie metershoge reuzenpoppen wilden bekijken, werden zondag opgeroepen met het openbaar vervoer te komen, omdat de toegangswegen naar Leeuwarden vol liepen.

Foto: TahR78
Foto: TahR78