ProRail neemt nieuwe liften op Zaltbommel in gebruik

Het station van Zaltbommel is weer toegankelijk voor mindervaliden en mensen met extra bagege en kinderwagens. Sinds afgelopen donderdag is na een verbouwing van vier maanden het station weer voorzien van twee liften.

Deze nieuwe liften zijn beter bestand tegen vandalisme, is sneller en comfortabeler. In de periode dat er aan de vervanging gewerkt was konden mensen de lift niet gebruiken. Mensen die afhankelijk hiervan waren moesten uitwijken naar een ander station en werden indien nodig door ProRail met een taxi naar het dichtstbijzijnde, toegankelijke station gebracht.

Grote vervanging

Spoorbeheerder Prorail vindt dat iedereen zelfstandig met de trein kunnen reizen, en dus ook mensen met een functiebeperking. ProRail werkt daarom hard aan een treinreis zonder obstakels. Om onnodige storingen te voorkomen zullen zij in de komende 10 jaar 100 liften op 30 stations vervangen. Op het station van Zaltbommel werden de eersten vervangen.

Later dit jaar krijgen ook de stations van Voorburg, Maastricht Randwijck en Winsum nieuwe liften. En in 2019 zijn de stations van Den Bosch Oost en Maastricht aan de beurt.

Reizigers worden via de omroep en met affiches op de hoogte gebracht over eventuele verminderde toegankelijkheid op de stations.

Foto: RenÚV (Wikipedia)
Het stations van Zaltbommel waar ProRail twee liften heeft vernieuwd
Foto: RenéV (Wikipedia)

Bron: ProRail