Grote spoorvernieuwing rond Leiden van start

ProRail is afgelopen nacht begonnen met de eerste voorbereidingen van een grote spoorvernieuwing rond Leiden Centraal. De komende twee jaar zal de spoorbeheerder diverse werkzaamheden uitvoeren om het spoor te verbeteren en betrouwbaarder te maken. We waarschuwen reizigers en omwonenden dat dit soms gepaard kan gaan met enige overlast.

De eerste grote werkzaamheden vinden plaats van donderdag 16 tot maandagochtend 20 augustus om 5 uur. Tot die tijd is aannemer Strukton geregeld 's nachts bezig met voorbereidende werkzaamheden, zoals het klaarzetten van materiaal en het inrichten van werkplekken. Ook deze voorbereidende werkzaamheden zijn zichtbaar en kunnen in sommige gevallen hinder veroorzaken. Omwonenden hebben een brief ontvangen met uitleg over de werkzaamheden en hoe ze hierover contact kunnen krijgen met de spoorbeheerder.

Leiden Centraal

ProRail werkt continu aan vernieuwing en verbetering van het spoor, zodat het betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijft voor reizigers- en goederenvervoer. Tot en met 2020 worden er 55 wissels vervangen, 28 wissels verwijderd en zal er over een lengte van twee kilometer het spoor samen met het ballast worden vervangen.

Ook wordt er op het station gewerkt aan betere toegankelijkheid voor mindervaliden. Zo wordt de ligging van de sporen aangepast ten opzichte van de perrons. De perrons komen daardoor in de komende jaren op gelijke hoogte met de vloer van (nieuwe) treinen. Hierdoor moeten mindervaliden makkelijker de trein in kunnen stappen.

Werkzaamheden Lammenschans

Ook in de buurt van station Leiden Lammenschans vinden er werkzaamheden plaats. Van 11 tot en met 16 augustus en van 6 tot en met 7 oktober 2018 worden er rond dit station sporen en een hogesnelheidswissel vernieuwd. De voorbereidingen beginnen hier op 15 en 16 juli.

Afhankelijk van de dag en het traject adviseren ProRail en NS reizigers om te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer en hierbij rekening te houden met extra reistijd. Vanaf tien dagen van tevoren is de reisplanner van NS bijgewerkt. Ook wordt aangeraden om vlak voor de reis nogmaals je route te plannen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb