Aanstaande zaterdag extra reistijd naar Zandvoort vanwege werkzaamheden

Mensen die aanstaande zaterdag naar tijdens de warmte temperaturen naar een dagje strand verlangen, moeten rekening met hinder op het spoor rond Haarlem. Vanwege werkzaamheden liggen de trajecten tussen Haarlem en Leiden en tussen Haarlem en Amsterdam eruit. De NS zet bussen in om reizigers te vervoeren. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Volgens ProRail kan het op deze warme dag even niet anders. "We hadden deze werkzaamheden al anderhalf jaar geleden gepland, dus die kunnen we niet even verschuiven. Het probleem is gewoon dat het spoor intensief wordt gebruikt en dat we werkzaamheden zoveel mogelijk in de weekenden willen uitvoeren. Deze zomer staan meer klussen op het programma", laat de woordvoerster van Prorail weten.

Gelukkig duren de werkzaamheden bij Zandvoort niet lang, en kunnen de treinen na 17:30 uur in ieder geval weer tot Haarlem rijden. Maar er zijn tevens werkzaamheden tussen Haarlem en Leiden en tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk die het hele weekend duren. Ook hier zet NS bussen in. Alleen tussen Haarlem en Beverwijk rijden gewoon treinen. Wie uit Amsterdam naar het strand wil, moet dus twee keer met een NS-bus. De NS laat weten dat ze het de capactiteit in de gaten houden, en dat er een hele grote serie bussen is ingehuurd.

Over twee weken wordt er weer aan het spoor gewerkt tussen Haarlem en Amsterdam, waarbij er weer sprake zal zijn van extra reistijd.

Foto: Vladimir Menkov
Het station van Zandvoort, die morgen op slot zal zijn vanwege werkzaamheden
Foto: Vladimir Menkov