ChristenUnie wil snel starten met elektrificatie Almelo - MariŽnberg

De Statenfractie van de ChristenUnie wil dat er zo snel mogelijk een begin wordt gemaakt aan de elektrificatie van het traject Almelo - Mariënberg. Voor de fractie is het al jaren een doorn in het oog dat er nog steeds dieseltreinen op het traject rijden, waar de provincie als enige zeggenschap over heeft.

De ChristenUnie is tijdens een overleg met een motie van die strekking gekomen. Deze werd met open armen aangenomen door de fracties 50Plus, D66, VVD, CDA, Groen Links, PvdA, SGP en PvdD. Wel dient er nog een een begroting te worden gemaakt door gedeputeerde Boerman waarin een investeringsvoorstel wordt omschreven.

"Positief effect"

De ChristenUnie verwacht bovendien een positief effect van de geëlektrificeerde verbinding op de Vechtdallijnen, die het toch al buitengewoon goed doen. Bovendien zijn volgens hen de huidige dieseltreinen traag, en storingsgevoelig. Met een mogelijke aanstaande elektrificatie kan Almelo-Mariënberg "een belangrijke schakel worden in een rechtstreekse spoorverbinding Twente-Groningen."

Ook vraagt de ChristenUnie verder om helderheid over de verbinding Zutphen-Hengelo, die ook nog niet geëlektrificeerd is. Om deze spoorlijn te verbeteren is er overleg met Gelderland voor nodig.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb