Veel interesse in overname stationswinkels NS

Er is onder veel ondernemers veel interesse ontstaan voor de overname van de stationswinkels, die door de NS geëxploiteerd worden. Het gaat onder meer om haar eigen zaken zoals Smullers, Julia's en de Broodzaak. Vorige week is de inschrijving gesloten.

Het spoorbedrijf exploiteert niet alleen eigen zaken zoals Smullers, Julia's en Broodzaak, maar heeft ook franchises van AH to go, Starbucks en HEMA.

Een van de ondernemers die de ketens wil overnemen is volgens het Financiëele Dagblad het bedrijf HMS Host. Deze organisatie exploiteert momenteel al een aantal horecavestigingen op onder meer Schiphol Airport en enkele andere stations. Andere partijen willen niks kwijt over de mogelijk interesse.

Afstoten

De NS heeft begin 2016 besloten de stationswinkels af te stoten, omdat zij zich meer wouden richten op de kern: 'Het vervoer van reizigers'. Vakbonden lieten toen weten dat zij niet blij waren met de plannen.

Om aan hun eisen tegemoet te komen, om hun eisen tegemoet te komen heeft de NS een aantal van haar eigen formules, zoals de Kiosk, Stations Huiskamer, Railcatering, Julia's en AH to go in eigen handen gehouden. Dit werd september vorig jaar bekend gemaakt.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb