Viaduct bij Utrecht afgesloten na verzakking

Een spoorwegviaduct aan de Cartesiusweg in Utrecht is donderdagmiddag afgesloten nadat bleek dat een tijdelijke ondersteuning verzakt was. De onderdoorgang voor de wegverkeer is afgesloten, en ook treinen kunnen er niet overheen rijden. Het treinverkeer is niet ontregeld doordat de treinen over een spoor langs het viaduct passeren.

De scheefgezakte steunpilaren dragen een constructie die nodig is voor de verbreding van het oude spoorviaduct. De palen zouden volgens onderzoek zeker 10 centimeter zijn verzakt. De treinen rijden momenteel vanwege de al eerder gestarte werkzaamheden over het nieuwe viaduct die het spoor naar de nieuwe spoorbrug leidt, welke in april van dit jaar in gebruik is genomen.

Sindsdien wordt de oude brug opgeknapt en het bijbehorende viaduct over de Cartesiusweg verbreed. Zodra later dit jaar de wekzaamheden klaar zijn, zijn er vier sporen beschikbaar over het Amsterdam-Rijnkanaal uit de richting van Woerden.

Autoverkeer wordt omgeleid. Momenteel zijn er hekken geplaatst en wordt er de komende nacht met man en macht gewerkt om de schade te herstellen.

Foto: Google Streetview
Het bewuste viaduct die momenteel verbreed wordt.
Foto: Google Streetview