Regenval belemmert spoortraject tussen Leuven en Brussel Airport

Vanwege de hevige regenbuien die donderdagavond over België trokken, is het treinverkeer op het traject Leuven - Brussel-Nationaal ernstig verstoord. Vanwege de weersomstandigheden is de spoorbaan bedolven onder water en modder. Het herstel zal naar verwachting de komende week nog in beslag gaan nemen.

​De afgelopen dagen dreven er diverse stortbuien over het land, hierdoor raakte het treinverkeer op diverse delen verstoord. Hoewel volgens de Belgische spoorbeheerder Infrabel de meeste trajecten weer zijn vrijgegeven zal het traject Leuven - Brussel-Nationaal de komende week nog onbegaanbaar  blijven. Hierdoor is er tussen Leuven en Brussel Airport geen directe verbinding mogelijk en moeten reizigers tussen deze plaatsen momenteel overstappen via Brussel-Noord of station Zaventem.

Opruimen

Momenteel zijn brandweerlieden en monteurs bezig om het getroffen spoor weer te herstellen. Hierbij is inmiddels het water weggepompt en wordt het slib opgeruimd. Daarna zullen de sporen en het ballast worden vervangen. Ook zal over een lengte van 400 tot 600 meter de bekabeling worden vervangen samen met informatiebakens (balises).

Treinverkeer

Het internationale treinverkeer vanuit Nederland wordt niet geraakt door deze verstoring. Enkel reizigers tussen Leuven en Brussel Airport zullen moeten overstapen in Brussel-Noord of Zaventem.

Foto: Infrabel
Foto: Infrabel