Koning Willem-Alexander opent spoorlijn naar Eemshaven

De spoorlijn tussen Roodeschool en de Eemshaven is sinds 28 maart in gebruik, maar binnenkort volgt er toch een officiële opening door Koning Willem-Alexander. Aanstaande 20 juni zal de majesteit een bezoekje brengen aan de nieuwe spoorverbinding.

Na de opening van de spoorlijn stapt Koning Willem-Alexander in de Eemshaven aan boord van het energiezuinige woon- en zeilschip Ecolution. Tijdens de vaartocht zal hij worden geïnformeerd over de ontwikkeling van Eemshaven en de digitalisering en vergroening van de chemische industrie.

Dienstregeling

Op doordeweekse dagen in het laagseizoen rijdt de trein voortaan drie keer per dag naar de Eemshaven en in het hoogseizoen vier keer. In het weekend rijdt de trein maar liefst vijf keer naar de haven.

De dienstregeling van de treinen sluiten aan op de dienstregeling van de boot naar Borkum. Dit bevordert het toerisme naar Borkum, maar omgekeerd is het nu ook aantrekkelijker voor toeristen op Borkum om een bezoekje aan de stad Groningen te brengen of aan een van de plaatsen aan de spoorlijn Eemshaven-Groningen. Speciaal hiervoor heeft Arriva een combi-dagticket uitgebracht zodat zij vanaf elk Arriva-station in Groningen en Friesland voor goedkoop tarief naar Borkum kunnen reizen, inclusief de bootovertocht.

Foto: ProRail
De inhuldiging van de eerste trein naar de Eemhaven op 28 maart.
Foto: ProRail