Stadler begint met testen van nieuwe UK-Flirt treinen

Treinbouwer Stadler is begonnen met het testen van de eerste serie 755/4 Flirt UK elektro-diesel FLIRT-treinen voor Abellio's dochteronderneming Greater Anglia. De stellen worden momenteel bij het testcentrum in het Zwitserse Erlen getest, en zullen uiteindelijk in het oosten van Engeland gaan rijden.

Het vervoersbedrijf Greater Anglia heeft straks de beschikking over 58 speciaal gebouwde UK-Flirt's in regionale (klasse 755) en (klasse 745) intercity variant. De waarde van het contract is 600 miljoen Britse pond wat omgerekend 684 miljoen euro is.

Het contract werd in in oktober 2016 getekend, en omvat tien twaalf-delige elektrische Flitvoor de dienst op voor Londen - Ipswich en Norwich-diensten; tien twaalfdelige elektrische Flirts voor Stansted Express-luchthavendiensten; 24 vierdelige bi-courante Flirts (diesel en elektrische) voor regionale diensten; en 14 drie-delige bi-courante treinen voor regionale diensten.

De vloot wordt gefinancierd door Rock Rail East Anglia, dit is een joint venture tussen Rock Rail, Aberdeen Standard Investments en GLIL Infrastructure.

De eerste treinen zullen in het najaar in Engeland aankomen, waarbij deze in het voorjaar van 2019 commercieel zal worden ingezet.

Afbeelding: Stadler
Afbeelding: Stadler