Treinverkeer Zwolle weer opgestart na plaatsen brugdek

ProRail heeft afgelopen weekend bij Zwolle gewerkt aan een gigantische busbrug. Hierdoor reden er dit weekend minder treinen vanuit de Overijsselse stad. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de westzijde voltooid en staat het gebogen brugdek nu boven de sporen, en is het treinverkeer weer op gang gekomen.

Het gevaarte is in de afgelopen dagen op hoogte gebracht en op honderden wielen gezet. Vrijdag is het brugdek in beweging gekomen waarbij het op zijn plaats werd gebracht onder toeziend publiek.

In het Pinksterweekend van 19 en 20 mei is de Zwolse busbrug over het spoor naar zijn definitieve plek gereden. De kolossale S-vormige megaconstructie weegt circa duizend ton en is 110 meter lang.

In het project Spoorzone Zwolle werken de gemeente, provincie Overijssel, NS Stations en ProRail samen aan de verdere verbetering van het vervoersknooppunt en het ontwikkelen van het stationsgebied. Een van de deelprojecten in de Spoorzone is het realiseren van een busbrug over het spoor. Deze zal in 2019 klaar moeten zijn.

Foto: ProRail
Foto: ProRail

Bron: ProRail