Machinist door schoonmaker mishandeld in Hoofddorp

Een 45-jarige NS-machinist is vrijdagmorgen zwaar mishandeld op het rangeerterrein bij Hoofddorp. De dader is een schoonmaker die ingehuurd is voor de reiniging van treinen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie en de NS doen onderzoek.

De Telegraaf schreef zaterdag dat de mishandeling plaats vond op het rangeerterrein in Hoofddorp, waar de 45-jarige machinist bezig was met het rangeren van treinen op het emplacement. De schoonmaker zou tussen de rijdende treinen door zijn gelopen, dat in strijd zou zijn met de veiligheidsregels. Toen de machinist de schoonmaker hierop aansprak, zou hij door de schoonmaker belaagd zijn, en ernstig zijn mishandeld met onder meer verwondingen in zijn gezicht. In het ziekenhuis is de treinbestuurder behandeld aan zijn verwondingen die gehecht moesten worden.

Onderzoek

Ooggetuigenvertelden tegenover NH Nieuws dat de dader een 'uitzendkracht van buitenlandse afkomst' was. De politie meldt aan NH Nieuws dat het slachtoffer aangifte heeft gedaan. De dader is nog niet opgepakt.

Zowel de NS als de politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling. "Wij willen dat onze mensen altijd veilig kunnen werken. Dat staat voor ons als een paal boven water", vertelt NS-bestuurslid Marjan Rintel aan de Telegraaf. "Onderzoek moet meer duidelijk maken wat er precies is gebeurd."

Archieffoto: NS
Archieffoto: NS