Westbahn heeft interesse in treindienst Wenen – München

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij Westbahn heeft voor de dienstregeling 2019 ruimte aangevraagd om de treindienst Wenen – Salzburg vier keer per dag door te laten rijden naar München. Dat meldt OV-Magazine op basis een aanmelding ingediend bij de Oostenrijkse spoorregulator Schienen-Control.

Een woordvoerder van Westbahn bevestigt dat er interesse is voor het traject. “We hebben nog geen definitief besluit genomen, maar we hebben al wel vast de treinpaden aangevraagd” meldt een woordvoerder tegenover Treinreiziger.nl. Westbahn heeft voor vier treinen een pad aangevraagd, en gaat tussen Salzburg en München uit van stops in Freilassing, Traunstein, Rosenheim, München Ost en München Hbf. De reistijd komt in de aanvraag uit op 1 uur en 37 minuten, dat is slechts 7 minuten langzamer dan de non-stop Railjet.

Westbahn concurreert sinds 2011 met de ÖBB tussen Wenen en Salzburg. Inmiddels rijdt er elk half uur een trein tussen Wenen en Salzburg. De traditionele spoorwegmaatschappijen hebben de afgelopen jaren op steeds meer routes concurrentie gekregen. Zo rijdt RegioJet sinds december ook tussen Praag en Wenen, en heeft Leo Express plannen om te gaan rijden tussen Berlijn en Praag, Praag – Wenen en Praag – Krakau.

Foto: Westbahn
Foto: Westbahn

Bron: Treinreiziger.nl