Paniek op Brussel-Zuid na pistoolschot

Woensdagmiddag is er kort na 17:00 uur paniek uitgebroken op station Brussel-Zuid nadat er een luide knal te horen was. Uit onderzoek is gebleken dat een verdachte een schot lostte en het wapen op de grond had gericht. Uit voorzorg werd het station ontruimd en werd het treinverkeer stil gelegd.

Ooggetuigen verklaarden aan Het Nieuwsblad dat "er een luide knal klok" en dat er "veel paniek onder de reizigers was". De politie zou snel aanwezig zijn geweest, omdat er over een aanslag werd gesproken.

De poltie heeft direct onderzoek gedaan op het station en de camerabeelden bekeken. Hierop zou de dader te zien zijn geweest. "In het station is wel een kogelhuls gevonden en op bewakingsbeelden is een verdachte te zien”, zegt een woordvoerder van het Brusselse Parket. "De schutter heeft het station verlaten en de vlucht genomen. Na het lossen van dit schot hebben verschillende mensen in paniek het station verlaten." Volgens de woordvoerder zou er een kogelhuls zijn gevonden en wordt er onderzoek naar gedaan. Ook wordt naar de dader gezocht. Ook is niet duidelijk of er daadwerkelijk sprake zou zijn geweest van een aanslag.

Eerder zou er sprake zijn geweest van een groep jongeren die een voetzoeker zouden hebben afgestoken, maar dat bleek niet waar te zijn.

De politie tast nog in het duister over het motief van de dader. Wel is de situatie inmiddels onder controle en is het treinverkeer weer opgestart. Een deel van het station rond de perrons 9 en 10 zijn nog enige tijd afgesloten voor onderzoek.

Archieffoto: Saber68 (Wikipedia)
Archieffoto: Saber68 (Wikipedia)