Komende periode werkzaamheden op Rotterdam Alexander

Vanaf aanstaande dinsdag begint de verbouwing van station Rotterdam-Alexander. Deze zal volgende week direct gevolgen hebben voor het treinverkeer. Tijdens het Hemelvaartsweekeinde vinden er ingrijpende werkzaamheden plaats op het station, waardoor er van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei geen treinen op Rotterdam-Alexander zullen stoppen of passeren.

Er worden in die periode werkzaamheden gevoerd op de treinperrons, in de stationshal en aan het spoorviaduct. Ook de AH2Go al voor enkele maanden gaan sluiten en de toiletten zullen tijdelijk verwijderd worden. De reden van de tijdelijke sluiting van het station heeft volgens de NS te maken met veiligheid van de reizigers.

Volgens de NS kan het karwei met het oog op de veiligheid van de reizigers en de gebruikers alleen worden uitgevoerd als het station is afgesloten en er geen treinen rijden. Er wordt gestreefd dit vooral te doen in vakanties en tijdens feestdagen. In de zomervakantie is er een vergelijkbare buitendienststelling tussen 30 juli en 6 augustus.

Werkzaamheden

Het werk begint in de nacht van woensdag op donderdag en duurt tot maandagochtend 14 mei 05.00 uur. Op dit moment is er geen treinverkeer mogelijk door Rotterdam Alexander. Reizigers naar Rotterdam wordt aangeraden via Leiden te rijden. De reisplanner is hiervoor inmiddels al bijgewerkt.

Tijdens de buitendienststelling vinden er onder meer boor- en zaagwerkzaamheden plaats. Ook worden tijdelijke hulpconstructies aangebracht, wordt er gewerkt aan de kappen op de treinperrons en komen er tijdelijke hijskranen te staan rond het station.

Foto: M. Minderhoud
Station Rotterdam Alexander
Foto: M. Minderhoud