Opnieuw verlenging voor aanbieder RailTV

Het Capelse bedrijf ForeyeT is opnieuw door ProRail gecontracteerd voor RailTV. Vijf jaar na de start van RailTV kan de samenwerking met de betrokken partijen worden voortgezet. Op station Utrecht Centraal wordt RailTV binnenkort uitgebreid met 7 schermen.

In april 2013 is RailTV gelanceerd op station Eindhoven. RailTV bestaat uit dagelijks wisselende uitzendingen, getoond op digitale schermen verdeeld over de perrons. De inhoud die er wordt uitgezonden bestaat uit drie blokken: cultuur, informatie en commercials. Met dit initiatief willen ProRail en NS het verblijf van de reizigers op het station verbeteren. ForeyeT is van begin af aan betrokken geweest bij dit project. Na Eindhoven volgden Houten, Rotterdam, Leiden, Amsterdam, Utrecht, Breda, Amersfoort, ‘s-Hertogenbosch en Zwolle.

Samenwerking

ForeyeT directeur Martijn Danse is blij met deze hernieuwde samenwerking: "Deze aanbesteding is te danken aan het uitmuntende werk dat onze monteurs al vijf jaar lang elke dag weer leveren. Ik kijk er naar uit om samen met ProRail, NS en content-producenten Metropolisfilm en Ngage Media het veraangenamen van het verblijf op de perrons voort te zetten en verder uit te breiden". ForeyeT werkte al eerder samen met Ngage Media tijdens het Intelligent Platform Bar (IPB) project op station Schiphol Airport, welke boven de perrons aangeeft waar reizigers het beste in kunnen stappen.

Hekkensluiter

Deze aanbesteding is de hekkensluiter van een indrukwekkende rij aanbestedingen voor ForeyeT. Na de oplevering van de Intelligent Platform Bar eind vorig jaar werd ForeyeT ook gecontracteerd voor het beheer hiervan. Daarnaast zijn het beheer van de klokken en de reisinformatieborden boven de perrons wederom in handen van het Capelse bedrijf.

Foto: ForeyeT
Een scherm met RailTV boven het perron (Foto: ForeyeT)