NS zet extra personeel in tijdens Koningsnacht en Koningsdag

Op vrijdag 27 april viert Nederland massaal Koningsdag. Dit gaat al vooraf met Koningsnacht waarbij de NS al op de donderdagavond begint met een aangepaste dienstregeling waarbij extra treinen, en extra lange treinen worden ingezet. Om alles in goede banen te laten leiden zet de NS extra personeel in.

"Ieder jaar is het weer een hele klus, die niet te vergelijken is met welke andere dag in het jaar. Om ervoor te zorgen dat iedereen op hun bestemming komt, rijden we op Koningsnacht en Koningsdag een speciale Oranjedienstregeling met op verschillende trajecten extra en langere treinen.", zegt  NS-woordvoerster Carola Belderbos.

De vervoerder heeft extra personeel klaarstaan om reizigers op weg te helpen, waaronder 95 extra machinisten, 310 extra veiligheidspersoneel waaronder beveiligers en Veiligheid & Servicemedewerkers, 300 extra conducteurs en 100 extra schoonmakers die ook in sommige gevallen met de treinen meereizen.

Goede samenwerking

Daarnaast werkt de NS samen met spoorbeheerder Prorail vanuit 13 verkeersleidingposten in het land met honderden treindienstleiders om het treinverkeer op 27 april in goede banen te leiden. Op verschillende plekken staan storingsploegen en wegsleeplocomotieven paraat om eventuele storingen zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Er is maximale inzet van incidentenbestrijders en er staan ook mobiele camera’s langs het spoor om spoorlopers vroegtijdig te kunnen signaleren en bij het spoor weg te halen.

Foto: NS
Foto: NS