Voetbalsupporters vernielen treincoupés

Vandalen hebben zondagmiddag voorafgaand op de voetbalwedstrijd Feijenoord - AZ vernielingen gepleegd in twee treincoupe's. Volgens spoorbeheerder ProRail is van een trein een hele coupé gesloopt, en is er bij een andere trein een rookbom naar binnen gegooid. Het treinverkeer heeft enige tijd stilgelegen.

ProRail heeft geen goed woord over de vernieling: "Het is belachelijk dat treinen worden gesloopt en dat reizigers vertraging oplopen door een stel malloten dat dit kennelijk een leuk voorafje vindt", aldus een woordvoerder.

De treinen waren twee intercity's uit Groningen en Vlissingen. Een van die treinen kon uiteindelijk nog worden ingezet, maar de andere is uit dienst gehaald om hersteld te worden. "In de treinen zaten ook veel reguliere reizigers die er getuigen van waren", vertelt een woordvoerder. "Politieagenten hebben verdachten gefouilleerd en dat kostte tijd. Daardoor moest de trein van Vlissingen via Rotterdam naar Amsterdam worden opgeheven."

Rekening presenteren

Gisteren liet de NS weten dat treinvandalen de rekening gepresenteerd krijgen voor het herstel van de treinen en stations. "Dit kost tijd en geld en dat investeren we vanzelfsprekend liever in zaken waar onze reizigers iets aan hebben.", meldde een woordvoerder van de NS.

Ook in dit geval zal de NS haast zeker aangifte doen en de schade op de daders gaan verhalen. Indien deze later pas bekend worden zal de NS dit alsnog op hen gaan verhalen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb