Station Castricum krijgt nieuw uiterlijk

Het station in Castricum krijgt na bijna 50 jaar een nieuw uiterlijk. De gemeente en ProRail ondertekenden afgelopen woensdag de overeenkomst. De verbouwing gaat aan het eind van dit jaar beginnen, en zal eind 2020 worden opgeleverd.

Station Castricum is naast reizigers ook voor badgasten de toegang het strand en de duinen. Er komen aan beide kanten kan het station luifels van stevig wit tentdoek. Het station wordt ook transparanter, en aan de kant van het spoor komt een glazen wand voor beschutting van de reizigers.

Toegankelijkheid en comfort

De oude perrontunnel zal worden opgeknapt en krijgt een fris en licht uiterlijk voorzien van nieuwe tegels en energiezuinige led-verlichting. Rechte en brede trappen geven de reiziger straks meer ruimte om toegang tot het perron te krijgen. Ook zullen drie nieuwe liften in de tunnel de toegankelijkheid voor mindervaliden en reizigers met koffers verbeteren.

Maast betere toegankelijkheid zal er ook aandacht worden besteed aan het comfort. Al het interieur wordt vervangen en de wachthokjes maken ook plaats voor nieuwe. Ook komt er een nieuwe Kiosk op het station waar de treinreiziger zijn eten en drinken voor onderweg kan halen.

Carrilon

Naast de bouw van het nieuwe station komt er ook een ouder en bekend element weer terug.  Het carrillon keert na ongeveer vier jaar afwezigheid weer terug. Het carillon was ooit een geschenk van de inwoners van Castricum maar werd verwijderd om ruimte te maken voor de nieuwe fietsenstalling. Bij de herintrede van het klokkenspel zal deze ook meteen worden opgeknapt zodat deze weer helder zal klinken.

Na het tekenen van de projectovereenkomst volgt de aanbesteding. De bouw begint eind van dit jaar en het nieuwe station wordt eind 2020 wordt opgeleverd.

Foto: Gemeente Castricum

Foto: Gemeente Castricum
Foto: Gemeente Castricum

Bron: ProRail