NS accepteert nu ook creditcards via de website

Vanaf heden is het mogelijk om online bij de NS een treinticket te betalen via creditcard. Tot voorheen kon dat enkel bij de kaartautomaat. Het spoorbedrijf heeft daarin nu verandering gebracht. Zowel online als op de stations kan er nu met creditcards betaald worden.

Tot nu toe was het voor toeristen vrijwel onmogelijk om online een treinkaartje te kopen. Alleen op DiscoverHolland.com konden toeristen tot nu toe een beperkt aantal combitickets online kopen.

Jarenlang konden treinreizigers alleen bij de kaartautomaten op Amsterdam Centraal en Schiphol met creditcard betalen. Sinds augustus 2014 is het mogelijk om op 90% van de NS stations een treinkaartje te kopen met een VISA of Mastercard. Een jaar later werd dit zelfs mogelijk bij alle stations. Vorig jaar kwam daar ook de optie American Express bij.

Voor betalen per creditcard wordt geen toeslag berekend. Tot 1 januari gold een toeslag van 50 cent op de stations, maar die toeslag is geschrapt. Wel zijn kaartjes zoals gebruikelijk op de stations een euro duurder. Online kan er betaald worden met dezelfde creditcards als op de stations: VISA, Mastercard en American Express.

Ook bij actietarieven die op NS.nl worden aangeboden, kan er vanaf nu per creditcard betaald worden. Dat geldt niet voor acties die verkocht worden via Spoordeelwinkel.nl.


Foto: Treinenweb
 

Bron: Treinreiziger