Chinese toeristen kunnen ook toeristenticket boeken via WeChat

Toeristen uit China kunnen vanaf nu ook een Amsterdam Travel Ticket boeken met een uitgeklede versie van hun meest gebruikte WeChat-app. Het driedaagse reisticket is geldig voor het gehele openbaar vervoer in Amsterdam, en dus ook in de trein.

WeChat en telefombedrijf KPN lanceerden vorige week WeChat Go Europe, een speciale versie van WeChat voor Chinese reizigers in Europa. De zakenreizigers of toeristen kunnen via deze portal allerlei reisinformatie krijgen en aankopen kunnen doen in Europa.

Amsterdam Travel Ticket

Het Amsterdam Travel Ticket is een populair product onder internationale bezoekers van Amsterdam. NS is samen met stadsvervoerder GVB en Connexxion partner in het reisproduct. Bezoekers kunnen hiermee één tot drie dagen lang reizen met al het openbaar vervoer in de hoofdstad. Het driedaags Travel Ticket is het meest verkocht en is daarom nu ook voor de Chinese bezoeker beschikbaar via WeChat Go Europe.

Al sinds een tijdje groeit het Chinese toerisme naar Nederland. Het aantal Chinese toeristen in Nederland is afgelopen vijf jaar volgens cijfers van NBTC en CBS bijna verdubbeld tot ruim 300.000. Naar verwachting zal dit aantal binnen vijf jaar groeien tot meer dan een half miljoen.

WeChat

WeChat wordt een veelzijdige app genoemd, en is algemeen in China. Met meer dan een miljard dagelijkse gebruikers is WeChat te vergelijken met een combinatie van Twitter, Facebook en WhatsApp in één. Maar naast het onderhouden van sociale contacten is het ook mogelijk om rekeningen en goederen te betalen, zoals het kopen van een vliegticket of het bestellen van een taxi. Bijna elke inwoner van China gebruikt deze app.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb (bewerkt)