Stadler breidt draaistel-revisie bedrijf uit

Om te voldoen aan de toegenomen vraag van de markt en om de verdere groei te bevorderen, heeft de raad van bestuur van Stadler besloten om de capaciteit van haar revisiecentrum voor treindraaistellen te vergroten. Het gaat om het bedrijf in het Hongaarse Szolnok. De verwachtingen zijn dat met de uitbreiding de capaciteit verdubbeld wordt.

Als gevolg van de investering zal de jaarlijkse herzieningscapaciteit toenemen van de huidige 250 draaistellen tot 500 tegelijkertijd.

Uitbreiding in fasen

De investering zal in twee fasen worden uitgevoerd. De eerste fase van de bouwwerkzaamheden start al in april en duurt tot het derde kwartaal van 2018, binnen de kaders waarvan een totale oppervlakte van 8.000 m2 zal worden gebouwd voor revisiewerkzaamheden en ondersteunende kantooractiviteiten. De tweede fase zal gericht zijn op de bouw van een 20.000 vierkante meter grote opslagruimte, die gezamenlijk door het het draaistelonderhoudscentrum wordt gebruikt en de carroserie-afdeling. De twee fasen kunnen oplopen tot een totale investeringswaarde van 30 miljoen euro.

Succesvol

Het draaistelcentrum van Stadler is in 2013 opgestart in de carosserieafdeling van de Europese treinenbouwer. De locatie in Szolnok heeft bewezen zeer succesvol te zijn voor treinen voor de internationale markt. In de afgelopen 5 jaar voltooide de fabriek de vernieuwing van meer dan 1.000 treindraaistellen.

Illustratie: Stadler
Illustratie: Stadler