Station Eemshaven opent aanstaande woensdag

Vanaf aanstaande woensdag is Nederland een station rijker. Vanuit Groningen is het dan mogelijk om naar station Eemshaven te rijden. Daarmee is Roodeschool niet meer het meest noordelijkste station van ons land meer.

De trein rijdt vijf keer op werkdagen en vier keer op zaterdag en zondag door naar de Eemshaven. De trein sluit aan op de boot van en naar het Duitse Waddeneiland Borkum. De andere treinen rijden niet verder dan Roodeschool, en zullen daar dan keren.

Aanvankelijk wilde Arriva alle treinen naar station Eemshaven laten doorrijden. Maar dat gaat mogelijk nog wel later gebeuren.

Opening

Aanstaande woensdag vindt de officiële opening plaats, en speciaal voor dit moment zullen er tien treinritten naar het nieuwe station plaatsvinden. Ook ontmoeten Nederlandse en Duitse bestuurders elkaar dan op station Eemshaven. Ook Arriva-directeur Anne Hettinga zal aanwezig zijn.

Om de nieuwe treinverbinding te promoten heeft Arriva ook een trein (nummer 336) speciaal voorzien van speciale bestickering als promoite.

Foto: Frank Roewen
De speciaal bestickerde Arriva-trein die reklame maakt voor de nieuwe treinverbinding maar de haven, waarmee Borkum een stuk beter bereikbaar wordt. (Foto: Frank Roewen)