Reizigers naar Frankrijk aanstaande donderdag alert vanwege staking

Reizigers die donderdag van plan zijn met de Thalys in de richting van Frankrijk te rijden wordt verzocht alert te zijn. Vanwege een brede staking in het vervoer in Frankrijk kan er donderdag vertraging of uitval van de hogesnelheidstrein mogelijk zijn. Reizigers wordt verzocht om van te voren goed te kijken naar de actuele vertrektijden.

Niet alleen de spoorsector legt het werk neer, maar ook de vliegtuigsector zal mee dan aan de staking. Echter is nog niet duidelijk wat de reikwijdte daarvan zal zijn, zegt een woordvoerster van de KLM. Of er van, naar en over Frankrijk kan worden gevlogen hangt af van de stakingsbereidheid, die per vliegveld kan verschillen. Ook hier wordt gewaarschuwd om goed op de actuele vertrektijden te letten.

De protesten zijn gericht tegen de hervormingen van de arbeidswetgeving en de afbraak van de sociale en publieke voorzieningen. Ook zullen er vanaf 3 april stakingen plaats gaan vinden in Frankrijk. Deze richten zich met name op de spoorsector zelf. De werkonderbreking richt zich op de hervorming van de SNCF.

Foto: Delft Trains
Foto: Delft Trains