Pret a Manger opent op Utrecht Centraal

Het Britse foodketen Pret A Manger vestigt zich op 19 maart met zijn eerste filiaal in Nederland.. Het eerste filiaal zal in station Utrecht worden geopend. De keten telt wereldwijd meer dan 450 broodjeszaken.

De keten richt zich met name op natuurlijke producten. Pret A Manger opende in 1986 voor het eerst de deuren in Londen. Daarna breidde het bedrijf zich uit met  vestigingen in Singapore, de Verenigde Staten, China, Dubai en sinds vorige maand ook in Denemarken.

Pret A Manger is voor de komst naar Nederland en Denemarken een samenwerking aangegaan met HMSHost International, welke ook andere filialen op de stations exploiteert, zoals de BurgerKing, la Place en StarBucks. Er wordt nog gekeken of Pret a Manger op termijn ook op andere stations wordt gevestigd.

De officiële opening zal op 16 maart zijn, om 7:30. De eerste tweehonderd bezoekers krijgen dan een gratis ontbijtje met de keuze uit: Granola pot, Breakfast Baguette, Hot Croissant, Hot Breakfast Brioche, Croissant, Pain Au Raisin en een warme drank nar keuze.

Foto: R. Claij
Archieffoto: R. Claij