Plannen voor hernoeming station Noorderkempen

Station Noorderkempen is het eerste station over Nederlandse grens in België, vanaf de spoorlijn vanaf Breda. Echter zou de NMBS en de burgemeester van Brecht de huidige naam verwarrend vinden en deze willen aanpassen naar hun plaatsnaam.

"Op geen enkele landkaart staat de naam Noorderkempen”, stelt burgemeester Luc Aerts tegenover de Vlaamse krant Nieuwsblad.be. “Onze politiezone heet Voorkempen, de politie van Hoogstraten, Rijkevorsel en Merksplas vormt samen de zone Noorderkempen. Voor wie niet bekend is met de lokale situatie, is dat verwarrend.”

Vlaams Belang

Oppositiepartij Vlaams Belang noemt dit 'intellectuele diefstal'. ZIj claimen al eerder plannen te hebben gemaakt om het station te hernoemen naar Brecht. "Al van bij de opening van het station in 2009 hebben wij daarvoor actie gevoerd. Bij de verkiezingen van 2012 hebben wij ook op de naamgeving gehamerd en na de verkiezingen nam de meerderheid onze visie op in haar beleidsprogramma. Dat is niet verboden, maar eerlijkheidshalve mag je dan wel de auteur vermelden.", melden zij tegenover de krant.

Volgens burgemeester Aerts die zich niet van kwaad bewust is zou de hernoeming van het station nog niet op korte tijd plaats gaan vinden. Wel vindt hij het van groot belang dat de nieuwe Beneluxtrein vanaf april in dienst gaat komen via deze Vlaamse spoorlijn.

Foto: LHOON (Wikipedia)
Foto: LHOON (Wikipedia)