NS maakt haast met 'saldo-loos reizen'

De NS gaat het ’saldoloos reizen’ versneld invoeren. Vanaf vandaag wordt het aantal testreizigers uitgebreid van honderd naar vijfhonderd. Volgende maand moeten dit er duizend zijn, waarna het nieuwe 'flexibele' reisproduct van de zomer voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Met het nieuwe NS Flex abonnement kan de reiziger flexibel in het gehele openbaar vervoer reizen zonder saldo op de OV-chipkaart te hebben. Alle bedragen zullen achteraf via een factuur worden betaald. Met de NS-app kunnen reizigers onderweg hun abbonnement upgraden naar hun reisbehoeften. Zo kunnen ze eenvoudig overstappen van tweede klas naar eerste klas, of hun abonnement aanpassen aan hun reisgedrag.

De NS is nog volop bezig met de proef voor NS Flex. Op korte termijn zal de app voor de deelnemers ook worden verbeterd met nieuwe mogelijkheden, zoals een kostenteller die aangeeft voor welk bedrag al hebben gereisd.

Aanmelden voor NS Flex is nog niet mogelijk. De komende paar maanden krijgen steeds meer reizigers een uitnodiging om deel te nemen aan de proef. In de zomer moet het voor iedereen beschikbaar zijn.

De NS heeft voor geinteresseerden een forum geopend om NS Flex te bespreken.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Foto: Nederlandse Spoorwegen