OfficiŽle opening station Eindhoven op 22 maart

Na vijf jaar keihard werken is het vernieuwde station in Eindhoven klaar om feestelijk te worden geopend. Onder de kap is een geheel nieuwe reizigerspassage verrezen waar reizigers op een comfortabele manier van en naar de perrons kunnen. Tegelijkertijd is in de oude tunnel en de stationshal juist het monumentale karakter versterkt door authentieke elementen weer terug te brengen.

NS, ProRail en de gemeente Eindhoven nodigen alle reizigers en belangstellenden graag uit om de officiële opening op donderdag 22 maart bij te wonen. Deze zal plaatsvinden in aanwezigheid van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant.

Vanaf 14 uur tot 20 uur zijn er tevens culturele activiteiten met artiesten en talent. Ook worden alle reizigers in de ochtend voorzien van een presentje, om de opening te vieren.

Verbouwing station Eindhoven

 De verbouwing van het monumentale station in Eindhoven is mogelijk geworden dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen. De totale kosten van het project bedragen circa 70 miljoen euro en zijn gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NS Stations, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. Bij de bouw en het ontwerp waren in opdracht van ProRail en NS diverse mensen en bedrijven betrokken zoals onder meer architect Luc Veeger van design & consultancybureau Arcadis, architecte Stefanie Weser van TAK-architecten, bouwbedrijf Heijmans en restauratie- en renovatiespecialist De Bonth van Hulten.

Foto: ProRail

Foto: ProRail
Foto's: ProRail