Toiletten Arriva afgesloten vanwege vorst

De toiletten in de treinen van Arriva zijn buiten dienst gesteld vanwege de vorst. Dat heeft de vervoerder dinsdag bekendgemaakt. De bakken waarin de urine en uitwerpselen worden opgevangen kunnen, omdat het ook overdag vriest, aan het einde van de dag niet meer worden geleegd.

De volle opvangbakken kunnen zorgen voor storingen en om dat te voorkomen stelt Arriva de treintoiletten in Groningen, Friesland, Limburg en die op de trajecten Zwolle - Emmen en Almelo - Hardenberg buiten gebruik. Arriva heeft stickers op de deuren geplakt om dit duidelijk te maken.

De vervoerder heeft duidelijk gemaakt dat zodra het overdag niet meer vriest dat de toiletten weer in dienst worden gesteld. Volgens de weersvoorspellingen zal dit begin volgende week zijn.

Nederlandse Spoorwegen

De toiletten in de treinen van de NS blijven wel gewoon beschikbaar. '"Alle toiletten in onze treinen zijn vorstbestendig", laat een woordvoerster tegenover NU.nl weten. Ze had niet direct een antwoord op de vraag hoe NS dat in technische zin klaarspeelt.


Arriva's Vechtdal-treinstel 517 op het opstelspoor in Zwolle.
(Foto: Spoorjan)