Ticketverkoop Eurostar naar Londen uitgesteld tot donderdag

De kaartverkoop voor de Eurostar vanaf Nederland naar Londen die gisteren vanaf 17:00 uur van start had moeten gaan is enkele dagen uitgesteld. Technische problemen zijn de oorzaak voor het uitstel. Vanaf donderdag 22 februari moet het mogelijk zijn om de tickets te kunnen boeken.

Het is via de website van NS International wel mogelijk een Thalys naar Brussel te boeken, en daarbij de bijbehorende Eurostar naar het Verenigd Koninkrijk. De Eurostar die vanaf 4 april vanaf Amsterdam zal rijden staat vanwege de storing nog niet vermeld in zowel de boekingswebsites van de Eurostar en NS International.

Eurostar van en naar het Verenigd Koninkrijk

Vanuit Amsterdam Centraal vertrekken vanaf 4 april twee Eurostar-treinen per dag. Vanwege de paspoortcontrole en bagagecheck die daar nog niet kan plaatsvinden moeten reizigers naar Engeland nog een verplichte overstap van ongeveer 45 minuten in Brussel maken, waar zij wel deze controles kunnen passeren. Hiermee is het mogelijk om in 4:41 uur vanaf Amsterdam naar Engeland te reizen.

In de omgekeerde richting is een overstap op Brussel niet meer nodig. Dit komt omdat de douane en de bagagecontrole al op het opstapstation in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden. Vanwege het ontbreken van de overstap op Brussel duurt de terugreis naar Amsterdam hiermee 3:41 uur. Naar Rotterdam is dit 3.01 uur.

Foto: Ton Boon (Flickr; Creative Commons)
Foto: Ton Boon (Flickr; Creative Commons)