Werkzaamheden rond Zwolle van 24 februari t/m 4 maart

Van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart werkt ProRail aan het spoor rondom Zwolle. Zo wordt er onder meer gewerkt aan de aanleg van een busbrug. In deze periode rijden er beperkt  treinen rondom het knooppunt.

Iedere tien minuten rijden er bussen tussen Zwolle en ’t Harde en tussen Zwolle en Kampen Zuid. Ook het treinverkeer op de Kamperlijn wordt door bussen vervangen. De extra reistijd in deze periode is 15 tot 30 minuten. NS adviseert reizigers de reisplanner te raadplegen voor elke treinreis.

Busvertrekplaatsen
Zwolle: Koggelaan aan de zuidzijde van het station
’t Harde: Defensieterrein achterzijde
Kampen Zuid: voorzijde station
Kampen: voorzijde station

Latere werkzaamheden

In de zomer van zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli werkt ProRail eveneens aan het spoor in de omgeving van station Zwolle. In deze ’16-daagse’ wordt er gewerkt aan grote aanpassingen die nodig zijn om treinen richting Meppel en Emmen sneller in Zwolle te kunnen laten aankomen en vertrekken. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Spoorplan Noord Nederland, waarmee gewerkt wordt aan de verbetering van het treinverkeer in heel Noord Nederland; meer reismogelijkheden, kortere reistijden, betere overstappen, meer treinen en een grotere betrouwbaarheid in dit deel van het land.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Station Zwolle (Foto: Nederlandse Spoorwegen)

Bron: Nederlandse Spoorwegen