NS en Eurostar starten ticketverkoop naar Londen

Met de aankomst van een speciale Eurostar-rit in Amsterdam vanuit Londen is het startsein gegeven voor de verkoop van treintickets naar Groot-Brittannië via de website van NS International. Om vijf uur in de middag zal de verkoop van start gaan.

De snelle trein die binnen Nederland op de HSL-lijn een snelheid behaalt van 300 kilometer per uur zorgt ervoor dat je vanaf april in 4,5 uur tijd vanaf Amsterdam in het hartje van Londen aankomt. De terugweg zal zelfs korter duren met maar liefst 3 uur en 41 minuten doordat er geen verplichte paspoortcontrole nodig is in Brussel.

Groei internationale treinverkeer

In 2017 vervoerde NS 7% meer internationale treinreizigers ten opzichte van het jaar ervoor. De groei was met name te danken aan extra reizigers richting Brussel, Parijs en Frankfurt waar NS samen met Thalys en Deutsche Bahn het aanbod heeft uitgebreid. Nu ook de verbinding met Londen sterk verbetert verwacht NS verdere groei: de trein wordt een steeds beter alternatief voor het vliegtuig. Waar de trein richting Parijs een marktaandeel heeft van ruim 30% is dit richting Londen nog maar 10%. Hier verwacht de NS een ruime groei vanaf dit jaar.

Twee treinen per dag

Na een uitgebreide voorbereiding, talloze tests op de Nederlandse hogesnelheidslijn en de bouw van Eurostar-terminals in Amsterdam en Rotterdam, is het mogelijk om vanaf 4 april met twee treinen van en naar Londen St. Pancras te reizen.

Vanuit Amsterdam Centraal vertrekken Eurostar-reizigers tweemaal per dag met de Eurostar naar Brussel-Zuid (vanwege de tijdelijke overstap vanwege de controle, red.), om 7:48 uur en om 16:48 uur. De trein vertrekt vanuit Rotterdam Centraal om 8:25 uur en 17:25 uur.

Vanwege de verwachte groei van internationale reizigers overwegen zowel de NS als Eurostar daarom ook een derde trein vanaf december 2018.

Snel en comfortabel reizen

Directeur NS International Heike Luiten: “Met de start van Eurostar tussen Londen en Amsterdam vervullen we de lang gekoesterde wens om een aantrekkelijke treinverbinding te bieden met Engeland. Je kunt nu de trein pakken naar alle ons omringende landen. Door de concurrerende reistijden, het reiscomfort én de duurzaamheid van treinvervoer is Eurostar een mooi alternatief voor zowel zakelijke als vakantiereizigers. Hopelijk kunnen we ook snel vanuit Nederland een verbinding zonder overstap bieden”.

Ook CEO Nicolas Petrovic van Eurostar heeft tegenover Treinenweb aangeven verheugd te zijn met de nieuwe verbinding die vanaf april in dienst gaat. Ook is volgens de topman de nieuwere trein die op dit traject rijdt velen malen comfortabeler dan de voorgaande trein die tussen Brussel en Londen reed. "Met WiFi, een entertainmentsysteem, reisinformatieschermen en comfortabele stoelen willen we onze reizigers van een behouden rit voorzien."

Treintickets via NS International

Vanaf dinsdagmiddag 17:00 uur is het mogelijk om via NS International tickets te boeken voor de Eurostar. De kosten zijn net als bij andere internationale vervoerders variërend voor het moment waneer je reist. Vanaf minimaal 40 euro is het al mogelijk om vanuit Amsterdam een enkele reis naar Londen kunnen te boeken. De eerste reisdatum is woensdag 4 april.

De boekingswebsite van de NS zal de beste keuzemogelijkheden op zijn website tonen:
- Rechtstreeks van Londen naar Rotterdam of Amsterdam met Eurostar via 2 opties per dag.
- Voorlopig nog vanaf Amsterdam of Rotterdam met overstap in Brussel op Eurostar. Eerst reizen naar Brussel met Thalys geeft de kortste netto reistijd. Ook reizen met Intercity Brussel naar Brussel-Zuid is een reisoptie.

Vanaf vrijdag 23 februari verkoopt NS International ook tickets Amsterdam-Londen inclusief Thalys aanreis voor ticketprijzen vanaf € 49,00

Foto: Digital News Agency

Foto: Digital News Agency
Foto's: Digital News Agency

Bron: Nederlandse Spoorwegen, Eurostar