Eurobahn Hengelo - Bad Bentheim gaat op 26 februari rijden

Vanaf 26 februari zal Keolis Deutschland de EuroBahn tussen Hengelo en Bad Bentheim weer opstarten. "Wij betreuren het feit dat we medio januari de reiziger niet de beloofde dienstverlening konden bieden", zegt Magali Euverte, CEO Keolis Deutschland.

De grensoverschrijdende verbinding had op op 9 december vorig jaar in moeten gaan, echter zorgde de niet afgeronde certificering ervoor dat de ingebruikname van de RB61-lijn op het binnenlandse spoor uitgesteld werd tot 14 januari. De eerste dag bleek toen met veel problemen te verlopen, waardoor er uiteindelijk maar vier treinen van de veertien die dag konden rijden. Toen de problemen ook de dag daarna aanhielden besloot de Duitse vervoerder om de grensoverschrijdende treindienst te staken, en op grensplaats Bad Bentheim te starten. Tussen Hengelo en Bad Bentheim werden er vanaf dat moment bussen ingezet.

Vorige week kon Keolis op verzoek van Treinenweb nog niet aangeven wanneer de treindienst vanaf Nederland weer op gang kwam. Vandaag kwam de vervoerder met het verlossende antwoord, waarbij er op uiteindelijk op 26 februari eindelijk gereden kan worden vanaf Hengelo.

Keolis meldt tegenover Treinenweb dat de treinen voor 14 januari "intensief getest" waren, en dat er toen incidentele problemen aan het licht kwamen. Nadat de eerste treinstellen de grens overkwamen bleken er grote problemen te zijn ontstaan.

Inmiddels heeft de vervoerder in samenwerking met fabrikant Stadler de problemen geidentificeerd en opgelost. Tot eind februari zullen er 16 proefritten per dag rijden. Naar verwachting zullen op 26 februari alle treinstellen gereed zijn voor de grensoverschrijdende dienst.

Foto: Pronkie002
Foto: Pronkie002