Beperkt treinverkeer rond Rotterdam de komende periode

Van zaterdag 17 februari tot en met zondag 11 maart vinden er verschillende werkzaamheden plaats op en rond Rotterdam Centraal. Hierdoor rijden er in deze periode minder treinen op verschillende trajecten van, naar en via Rotterdam Centraal.

Van 17 februari tot en met 11 maart zijn er verschillende werkzaamheden rondom Rotterdam. Op en rond Rotterdam Centraal werkt ProRail aan sporen en aan de verbouwing van een perron voor de komst van Eurostar, de snelle trein tussen Londen en Amsterdam. Op verschillende plaatsen wordt gewerkt aan de Hogesnelheidslijn. Op de Hogesnelheidslijn worden ook testritten uitgevoerd in deze periode voor de Intercity naar Brussel, die naar verwachting vanaf 9 april zal worden opgenomen in de dienstregeling. Hierdoor rijden er op werkdagen buiten de spits minder Intercity direct treinen.

De gevolgen voor treinreizigers zijn afhankelijk van de dag, het tijdstip en het traject waarop men reist. Zowel in de weekenden als op doordeweekse dagen zijn er gevolgen voor reizigers van, naar en via Rotterdam Centraal.

De NS raadt reizigers aan in deze periode rekening te houden met grote drukte in de trein, zowel in als buiten de spits, extra reistijd en omreizen. Ook raadt NS reizigers aan om voordat men gaat reizen de reisplanner te raadplegen. De wijzigingen in de dienstregeling kunnen per dag verschillen en er vallen treinen uit op meerdere trajecten.

Foto: Treinenweb
Het station van Rotterdam (Foto: Treinenweb)