ProRail: "YouTube moet trein-surf video's snel wissen"

YouTube moet video's van mensen die illegaal op het dak of aan de zijkant van een trein meereizen zo snel mogelijk verwijderen, meldt ProRail in de media. De aanleiding is een filmpje welke van het weekend verscheen waarin een waaghals opnieuw levensgevaarlijke toeren uithaalde.

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijk filmpje online verscheen. Halverwege vorige maand verscheen er ook een video op YouTube waarin iemand illegaal met een trein meereisde. Vermoedelijk zou het in dit geval weer om dezelfe persoon gaan, omdat de video op hetzelfde kanaal stond, en diegene de spoorbeheerder uitdaagde met de de reactie: "doe maar lekker weer aangifte."

Treinsurfer

De treinsurfer waagde zijn levensgevaarlijke reis door op station Lage Zwaluwe aan de handgrepen van de achterste cabine van een Sprinter te hangen en zijn reis voort te zetten naar station Zevenbergen. Hier stapte hij van de trein af, waarbij hij met een andere filmende kompaan wegvluchtte. De video zou zeer recent zijn opgenomen, volgens de reklameborden op de stations.

ProRail woordvoerder René Vegte zei tegen Omroep Brabant: "Deze actie is volslagen idioot. Ik heb hier echt geen woorden voor".

Inmiddels heeft YouTube het kanaal van de treinsurfer verwijderd omdat deze de regelgeving van YouTube zou overtreden. Eerder werd gisteravond enkel de bewuste video off-line gehaald. Wel is de video nog te vinden op andere videokanalen.

Foto: Still Frame Youtube
Foto: Still Frame Youtube