Spoor tussen Hamont en Weert weer in gebruik

Tussen Budel en Weert zullen bewoners weer moeten gaan wennen aan de trein. Jarenlang reden er vrijwel geen treinen, maar sinds vorige week rijden er weer goederentreinen over het spoor.

De goederentrein komt uit België en maakt gebruik van de verbinding Hamont - Budel - Weert. Om buurtbewoners en weggebruikers te laten wennen zal de machinist tijdens zijn eerste paar ritten stapvoets rijden en claxonneren, kondigde spoorbeheerder ProRail vorige week aan. De spoorlijn maakt onderdeel uit van de IJzeren Rijn.

De goederenvervoerder is van plan regelmatig treinen te gaan inzetten. Er is op dit moment toestemming voor tien ritten per week maar vooralsnog zal de vervoerder zich beperken tot twee ritten per week, is de verwachting. Wie de vervoerder is, maakt ProRail niet bekend.

Over maatregelen op een onbeveiligde overweg in Budel-Schoot vinden nog gesprekken plaats. Als het aan ProRail ligt verdwijnt de overweg. “Maar daar beslissen we niet alleen over,” aldus een woordvoerder. Mogelijk gaan in de toekomst nog veel meer treinen van het spoor gebruik maken: in het regeerakkoord is opgenomen dat Weert - Hamont ook weer geopend moet worden voor reizigerstreinen.

Archieffoto: HandigeHarry (Wikipedia)
Archieffoto: HandigeHarry (Wikipedia)

Bron: Treinreiziger.nl