NS introduceert kortingskaart voor tieners

De Nederlandse Spoorwegen introduceert speciaal voor jongeren een extra voordelig Dal Voordeel abonnement. Tieners tussen de 12 en 18 kunnen voortaan voor slechts 15 euro een 40% kortingskaart aanschaffen.

Kinderen t/m 11 jaar reizen onder begeleiding gratis met Kids Vrij. Vanaf 12 jaar moeten reizigers het volle pond betalen. “Hiermee maken we de overgang van Kids Vrij naar volwassen abonnement ietsje zachter” zegt NS woordvoerder Hessel Koster. Volwassenen betalen 50 euro per jaar voor een Dal Voordeel abonnement.

Het Dal Voordeel Jongeren abonnement is de uitkomst van een reeks gesprekken die NS met tieners heeft gevoerd. “We hebben hen gevraagd waar ze behoefte aan hebben. Ze gaven aan vooral lastminute te kunnen kiezen voor de trein”. Het nieuwe abonnement is een proef en wordt in elk geval aangeboden tot en met 31 mei 2018. Koster: “Daarna gaan we met regionale vervoerders het abonnement evalueren. Als het aanslaat blijft het, en anders zullen we naar nieuwe mogelijkheden opzoek gaan”.

Bij het Dal Voordeel Jongeren abonnement is ook een persoonlijke ov-chipkaart ter waarde van 7,50 euro inbegrepen. Ook mogen de tieners drie vrienden met samenreiskorting meenemen. NS gaat de komende periode het nieuwe product onder de doelgroep bekend maken.  Het Dal Voordeel Jongeren abonnement is online te koop. Aanvankelijk toont de NS webshop de prijs van 50 euro, pas aan het einde van het proces wordt de speciale jongerenprijs van 15 euro getoond.

NS wijst erop dat jongeren tijdens de vakantie al langere tijd voordelig met de trein kunnen reizen. Tijdens de kerst- en zomervakantie biedt NS het NS Jongerentoer aan (voorheen Tienertoer). Met de Jongerentoer kunnen tieners drie dagen onbeperkt door Nederland reizen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: Treinreiziger