Eurostar benoemt Mike Cooper tot nieuwe CEO

De Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt, kondigt vandaag de benoeming aan van Mike Cooper als nieuwe CEO. Hij volgt Nicolas Petrovic op, die eind februari algemeen directeur van Siemens Frankrijk wordt. Cooper is op dit moment nog CEO bij de bezorgdienst Yodel.  

Evelyne van Cleven, die de perscommuncatie voert, zegt: 'Mike brengt een waaier aan ervaring en expertise met zich mee naar Eurostar, dankzij voorgaande functies als CEO bij Yodel en als plaatsvervangend algemeen directeur en directeur voor het Europese vasteland bij Arriva, waar hij de leiding had over de Europese transportsector met verantwoordelijkheid voor spoor, bus en tram in 13 landen. Voor Arriva was Mike commercieel directeur bij EasyJet, vanaf zijn beursgang in 2000 tot 2005. Voor EasyJet was hij directeur bij Portland Travel, onderdeel van de Thomson Travel Group."

"Veel vernieuwingen"

In de afgelopen zeven jaar heeft Eurostar onder leiding van Nicolas Petrovic flink uitgepakt. Zo zijn er nieuwe hogesnelheidstreinen (E320) geintroduceerd, is het sporennetwerk uitgebreid naar nieuwe bestemmingen en is er een aanzienlijke investering gedaan in zijn dienstverlening. Voor al deze aanzienlijke bijdragen bedankt de Eurostar Nicolas en wenst hem veel succes in zijn nieuwe rol

Clare Hollingsworth, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eurostar: “We zijn verheugd dat Mike als algemeen directeur toetreedt tot Eurostar, want hij brengt een schat aan expertise met zich mee. Met zijn sterke staat van dienst als leider van een groot Europees transportbedrijf in meerdere landen en zijn uitgebreide ervaring met belangrijke reismerken voor consumenten, is hij de geknipte persoon om het bedrijf naar de volgende groeifase te leiden.”

Ook de partners van Eurostar evenals de aandeelhouders van Eurostar, danken Nicolas Petrovic voor zijn gewaardeerde leiderschap en bijdrage gedurende zijn ambtstermijn en zijn verheugd Mike Cooper te verwelkomen als nieuwe algemeen directeur van Eurostar International. Mike Cooper zal Eurostar betreden op 12 maart 2018.

Foto: Eurostar
Mike Cooper als opvolgende CEO van Eurostar (Foto: Eurostar)

Bron: Eurostar