Losse balken en stoeptegels hinderden treinverkeer

Het treinverkeer is zondag op twee plaatsen gestremd omdat er op één plek over het spoor een losse balk lag, en op een andere plek losse stoeptegels.

In de middag kreeg ProRail een melding dat er stoeltegels tussen Sittard en Heerlen op het spoor lagen. Hierop heeft ProRail de tegels uiteindelijk verwijderd. Onduidelijk is wie deze er zou hebben neergelegd.

Losse balk op spoor

Later op de dag kwam er een melding binnen van een losse balk bij Berkel-Enschot, tussen Tilburg en Den Bosch. Deze zou op een overweg hebben gelegen. Hier zou een trein op zijn gereden. Deze is licht beschadigd geraakt maar kon op eigen kracht weer verder rijden, nadat hulpverleners de balk hebben verwijderd.

De toedracht hiervan is nog onduidelijk, volgens een woordvoerder. "Je kunt denken aan vandalisme, maar het kan bijvoorbeeld ook een afgevallen lading zijn. Het is op een overweg gebeurd”, zegt een woordvoerder.

Het treinverkeer op het traject werd na de botsing tijdelijk stilgelegd, maar kwam vrij snel weer op gang. Rond 19.05 uur reden de treinen weer volgens schema, aldus een NS-woordvoerder.

Archieffoto: Stefan Geertsen
Archieffoto: Stefan Geertsen