ProRail informeert provincie over onderzoek bodem Kamperlijn

Spoorbeheerder ProRail gaat de komende tijd een onderzoek uitvoeren naar de bodemgesteldheid van de Kamperlijn is en hoe het kan dat ze niets wist van de problemen. Dat heeft spoorinfrastructuurbeheerder vandaag laten weten aan de provincie Overijssel, de gemeenten Zwolle en Kampen en vervoerder Keolis.

Vorige week, enkele dagen voor de opening van het nieuwe station Zwolle Stadshagen, werd duidelijk dat de snelheidsverhoging op de Kamperlijn niet veilig is, waardoor er met gepaste snelheid zou moeten worden gereden. Hierdoor zou de trein om de dienstregeling bij te houden geen geplande tussenstop kunnen maken op Zwolle Stadshagen.

De oorzaak ligt bij de bodemgesteldheid onder de spoorbaan. Deze is biedt onvoldoende stabiliteit om de nieuwe treinen van Keolis erover heen te laten rijden met 140 kilometer per uur. In de brief aan de provincie geeft ProRail aan welke stappen ze nu zoullen gaan nemen. Daarin staat het maken van plannen en onderzoeken centraal. Hierop moet uiteindelijk aan de hand van rapportcijfers duidelijk worden welke maatregelen er uiteindelijk worden uitgevoerd.

"Het is daarom nu nog niet te zeggen wanneer, maar ProRail streeft naar de beste en snelste oplossing voor de reiziger", laat ProRail weten.
 

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb