Nieuw LED-scherm laat reizigers op Schiphol straks sneller instappen

Om een gespreide instap op station Schiphol te bevorderen verschijnt er vanaf aanstaande maandag een nieuwe instaphulp op het perron. Een langwerpig LED-scherm boven het perron voorziet reizigers voor aankomst van de trein van instapinformatie zoals deurposities en waar de 1e en de 2e klasse zich bevinden.

De 'Intelligent Platform Bar' die ook de IPB genoemd wordt ondersteunt NS-medewerkers die de reizigers assisteren met instappen. Ook kunnen reizigers hierdoor zelf ook anticiperen om een goede dosering tijdens het instappen te bevorderen, zodat de trein op tijd kan vertrekken.

Het scherm valt onder één van de korte-termijn maatregelen die genomen worden om de capaciteit op de perrons en opgangen naar Schiphol Plaza te vergroten.

Maatregelen

De afgelopen jaren zijn er al enkele maatregelen genomen om de doorstroingen op het station te verbeteren. Zo zijn er installatieruimtes van de hellingbanen en de roltrappen verkleind om meer ruimte op de perrons te creëren,  is er een hellingbaan op één van de perrons omgebouw tot een normale trap waarbij er een andere vaste trap is omgebouwd tot een roltrap, en zijn er diverse obstakels op de perrons verhuisd naar een andere plek.

Ook worden er de komende tijd verbeteringen aangebracht aan de bewegwijzering en de informatieborden, en wordt er extra NS-personeel op de perrons ingezet om de doorstroom van de reiziger te versoepelen.

Samenwerking

De verbeteringen van station Schiphol Airport, en de bereikbaarheid ervan valt onder een samenwerking van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Vervoerregio Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Schiphol, NS en ProRail.

Foto: ProRail
Foto: ProRail