Arriva vervangt in- en uitcheckpaaltjes door nieuwe soort

Vervoersbedrijf Arriva gaat de bestaande in- en uitcheckzuilen vernieuwen. Vanaf begin december is er begonnen met de uitrol van 500 check-in/check-uit palen. De oude palen zouden traag werken en ergernis opleveren bij de reizigers.

Er zouden door de oude checkpalen vaak lange wachtijden ontstaan omdat de palen langzaam reageren op de chipkaart. Ook zouden ze geen luid genoeg signaal geven.

De nieuwe palen, die gedurende de komende maanden vervangen worden, zijn sneller en geven een luidere toon bij het in- en uitchecken. Ook krijgen ze een herkenbare kleur en worden ze tevens slanker dan de huidige palen. Ook moeten de nieuwe palen voorbereid zijn op nieuwe technologische hoogstandjes, zoals betalen met een Duitse of Belgische chipkaart of een bankpas.

De komende zes maanden worden ruim 500 palen vervangen. Arriva doet zijn best om de overlast voor reizigers te beperken. Zo kan het zijn dat er tijdelijk een in- en uitcheckzuiltje op een tijdelijke plek staat waarvoor iets verder naar gewandeld moet worden.

Reizigers op de Vechtdallijn tussen Zwolle en Emmen maken komend weekend als eerste kennis met de nieuwe paaltjes. Pas in het voorjaar van volgend jaar zullen de paaltjes in Groningen en Friesland vervangen worden.


Arriva's Vechtdal-treinstel 517 op het opstelspoor in Zwolle. (Foto: Spoorjan)