Franse terreureenheid in actie na toneelrepetitie in trein

Vier Belgische toneelspelers die het toneelstuk 'Jihad' nog even in de trein naar het Franse Troyes oefenden, zijn ingerekend nadat er groot alarm was geslagen. Zeker dertig agenten gespecialiseerd in terreurbestrijding konden de acteurs na aankomst van de trein ontvangen op een geëvacueerd station van Troyes.

De acteurs waren onderweg naar Troyes bezig om in de trein het stuk 'Jihad' van Ismaël Saidi te oefenen, meldden Franse media vandaag. Blijkbaar was het behoorlijk overtuigend omdat een reiziger hierop actie ondernam, en de politie alarmeerde.

De autoriteiten vreesden een aanslag, waarbij er massaal door anti-terreur eenheden werd uitgerukt, en het station van Troyes werd ontruimd. Maar als snel bleek het om een misverstand te gaan. Wel misten de acteurs een debat op middelbare school waarvoor ze waren uitgenodigd.

De autoriteiten hebben aangegeven de inzet niet overdreven te hebben, en ze vanwege een mogelijke dreiging geen andere keus hadden dan het station te ontruimen en speciale eenheden in te zetten.


Een trein in Frankrijk. (Foto: Onbekend)