Veel tips bij politie over graffitivandaal

De man die afgelopen zomer voor meer dan 400.000 euro aan schade veroorzaakte door het onderspuiten van meerdere treinen met graffiti, lijkt snel te worden gearresteerd. Na het verspreiden van diverse beelden van de man, zijn er zeker twintig tips binnengekomen bij de politie.

Omdat meerdere tipgevers een mogelijke naam hebben doorgegeven, verwacht het onderzoeksteam dat de zaak snel opgelost zal worden. Dit werd gisteren ook gemeld in het programma Opsporing Verzocht.

De afgelopen maanden heeft de vandaal zeventien treinen besmeurd op een rangeerterrein in Haarlem. In al zijn tekeningen liet hij de 'tags' 'WAL' achter. Doordat de man een bijtend zuur in de verf gebruikte raakten er drie treinen zwaar beschadigd, waardoor ze opnieuw gespoten moesten worden. De schade is opgelopen tot 400.000 euro.

De NS heeft de man opgeroepen om zich voor 1 november bij de politie te melden. Omdat de man hier geen gehoor aan gaf werd dus besloten meerdere beelden van de man, gemaakt door bewakingcamera's, te verspreiden in de media.

Foto: Politie

Foto: Politie
Foto's: Politie

Bron: RTV N-H